Környezet+egészség

Ki vagyunk szolgáltatva nap, mint nap a természet erejének. Bár a bolygónk piciny gázburka jelenti számunkra az életet, mégis civilizált életmódunk mellett manapság kijelenthetjük, hogy az emberek közel nyolcvan százaléka érzékeny az időjárás változásaira.

A kutatások is alátámasztották, hogy az időjárás érzékenység nem csak az egészséges embereket érinti. A hirtelen gyors változások leginkább a keringési betegségekben szenvedőket viseli meg. A mozgásszervi panaszok 60-90 % -nak okozója az időjárás érzékenység, de megdöbbentő adat az is hogy a migrént, fejfájást 50-60 % ban időjárás érzékenység okozza.

Az időjárás érzékenység nem csak a felnőtt emberek problémája. A gyermekek is rendkívüli módon szenvednek az időjárási hatásoktól. Megfigyelésekből kiderült, hogy a különböző időjárási helyzetek esetén hogyan halmozódnak egyes gyermekkori betegségek.
Fontos szervezetünket kora gyermekkortól felkészíteni az időjárás okozta stressz elviselésére! Nem szabad a gyerekeket burokban tartani, hanem ki kell tenni az időjárási hatásoknak, hogy a szervezetük meg tanulja az időjárási stresszt kezelni.
Szülőként, szakembereként is gondolni kell a gyermekeknél a frontérzékenység lehetőségére.
Segíteni kell a gyermekeknek a stressz tűrő képességük javításában - többek között a helyes konfliktuskezelés megtanításával.

Alkalmazkodnunk kell az időjárás ránk gyakorolt várható hatásaihoz. Tisztában kell lennünk a környezetünk jelenlegi és várható állapotával, a ránk gyakorolt hatásaival, a kellemetlen és káros hatások kiküszöbölési, de legalábbis csillapítási lehetőségeivel, időnként a tényekkel való szembenézés még akkor is hasznos lehet, ha nem tehetünk ellene semmit.
Tisztában lenni a légköri környezettel és annak következményeivel: ez az időjárás tudatosság.

Ha megszeretné ismerni a humán meteorológiát, folytassa a böngészést a
www.meteoklinika.hu-n.


© Copyright 2011. Ici Interaktív Kommunikációs Részvénytársaság. All Rights Reserved.
website design by www.zivdesign.com